Ce îmi oferi de banii pe care îi ceri?

by lucknet, February 26, 2016

O întrebare care apare din ce în ce mai frecvent la clienții care nu apreciază calitatea unui produs și îl văd doar din punct de vedere al prețului. Primești ceea ce plătești. Dacă prețul unui serviciu este foarte mic, în general vei primi un produs care are o calitate îndoielnică. Prețuri mici le primești și de la fotografi sau videografi care sunt noi în domeniul serviciilor respective și doresc să acumuleze experiență și un portofoliu care în final să le aducă clienții doriți care să plătească adevărata valoare a serviciului contractat. Personal am fost pasionat de fotografie și mi-a plăcut să creez, dar când m-am hotărât să transform o pasiune într-o afacere am văzut necesară specializarea atât în domeniul fotografiei cât și al videografiei și din acest lucru am tras o concluzie care este valabilă în 99% din cazuri: nu poți face și foto și video de calitate la un eveniment la un preț rezonabil întrucat este necesar să ai un fotograf profesionist și un videograf profesionist care să facă acest lucru. Deci ideea de ieftin și bun este în general imposibilă. Un fotograf sau un videograf profesionist necesită echipamente profesionale foto-video, care sunt extrem scumpe. Ex: 2 aparate DSLR, multiple obiective, acumulatori de rezervă, 2 blitz-uri externe și alte accesorii necesare. Prețul la aceste echipamente doar pentru unul din aceste servicii se situează la un minim de 20000 RON. Daca ești o firmă și faci ambele servicii investești prin urmare un minim de 40000 RON și acest lucru doar în echipamentul foto-video. Apoi urmează partea de editare și prelucrare a materialului brut pentru a obține materialul final prezentat clientului. Pentru această parte un calculator costă cel puțin 4000 RON, deci 8000 RON pentru 2 calculatoare. În final mai inveștesti într-o mașină și în alte accesorii de care ai nevoie pentru a putea oferi acel serviciu de calitate dorit de client.

Deci investiția ta poate ajunge lejer la 100000 RON. Cum iți poti recupera această investitie mergând la un eveniment cu 2000 RON foto și video, 2 oameni specializați. Și până la urmă nu este vorba doar de recuperarea investiției ci și de remunerația obținută din serviciile furnizate clientului. La un numar de maxim 20 de evenimente într-un an iți trebuie aproximativ 6 ani ca să iți recuperezi investiția calculând că jumatate din sumă o reprezintă minimul necesar pentru a face serviciul de fotografiere sau filmare la un eveniment, fără procesul de editatare și prelucrare a materialului final. Deci din punctul meu de vedere este aproape imposibil să faci ceva de calitate sub prețul de 4000 RON foto și video, decât dacă ești la început și vrei să câștigi experiență și portofoliu. Acest lucru reprezintă un risc extrem de mare pentru client, dacă nu există măcar un eveniment pe care să îl poți prezenta acestuia și care să îl convingă că poți realiza ceea ce iși dorește.

Prin urmare puteți să căutați cel mai mic preț, dar tineți cont că amintirile voastre sunt importante, poate nu acum, peste un an sau peste 5 ani, dar în primul rand peste 20 de ani cand vă veți aminti cu plăcere momentele minunate petrecute alături de cei dragi. Deci încercați să puneți accent pe valoarea amintirilor în timp și nu pe prețul plătit.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*

Aldea Event

All rights reserved

www.aldeaevent.ro

Powered by themekiller.com