Trebuie neaparat sa caut o echipa foto video cu o experienta bogata pentru nunta mea?

by lucknet, November 16, 2014

Exista suficient de multe articole pe Internet despre cum sa alegi serviciile foto video pentru nunta ta. Acest articol nu are intentia sa fie inca unul despre acelasi subiect arhidiscutat.

Vreau sa vorbim despre faptul ca in acest domeniu lucrurile sunt in continua schimbare si mereu apar persoane si firme noi care ofera aceste servicii. De cele mai multe ori, portofoliul acestora este destul de redus, pretul fiind si el in general mai mic. Aceasta nu inseamna totusi ca serviciile oferite nu sunt de calitate.

Daca ai un buget redus si cauti servicii foto-video care sa iti placa, orientarea catre un fotograf sau videograf care este relativ la inceputul activitatii sale pe cont propriu este un punct de plecare surprinzator de potrivit. Desigur, vor aparea intrebari si retineri evidente:

  • Vor fi efectuate serviciile conform descrierii lor si cerintelor tale?
  • Este persoana/echipa serioasa si va fi prezenta la evenimentul tau?
  • Este aparatura folosita de calitate? Va fi folosita corespunzator?
  • Va fi materialul final editat profesionist?

Aceste intrebari sunt naturale si trebuie luate in considerare in momentul in care te intalnesti cu cei care vor presta servicii foto video la evenimentul tau. Prin intrebari directe sau mai subtil, vei incerca sa te lamuresti in aceste privinte.

Cum stii ca poti avea incredere intr-o echipa foto video noua pe piata?

  • Echipa are un portofoliu frumos organizat si prezentat, chiar daca nu este vast
  • Exista recomandari pentru acea echipa
  • Iti este oferita o prezentare profesionista a serviciilor: un site bine documentat, cu un design bine gandit; o prezentare video relevanta pentru calitatea serviciilor oferite; un portofoliu de fotografii care sa demonstreze atat simtul estetic cat si abilitatile tehnice ale fotografului
  • Discutia preliminara semnarii contractului este purtata cu seriozitate si structurat, fiindu-ti explicate cu claritate elementele pachetelor foto video
  • Iti sunt explicate conditiile contractuale in momentul semnarii
  • Existenta contractului in sine este extrem de importanta!

Este cu adevarat de inteles ca daca o echipa este noua, atunci ea nu are experienta?

Nu tocmai! S-ar putea ca videografii sau fotografii cu un portofoliu redus pe care ii descoperi sa fi lucrat de fapt destul de mult cu alti fotografi sau videografi inainte. Drepturile de prezentare a unor evenimente in portofoliu s-ar putea sa le apartina insa doar colaboratorilor/mentorilor lor. De aceea, daca site-ul lor nu prezinta multe evenimente la care au luat parte, stabileste totusi o intalnire cu ei pentru a descoperi ce experienta au cu adevarat. Sau ce potential!

In final, nu uita ca un fotograf sau videograf (sau o echipa a acestora) poate oferi servicii de calitate desi aparent nu are multa experienta. Calitatea serviciilor si numarul de evenimente la activ nu sunt in mod obligatoriu direct proportionale!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*

Aldea Event

All rights reserved

www.aldeaevent.ro

Powered by themekiller.com